© Paronomastis. All rights reserved

e-mail: paronomastis@gmail.com © Paronomastis. All rights reserved

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αθλητισμός


Γράφει ο Ι. ΠΑΡΚΑΣ

Εκτός από την ευεργετική επίδραση στην σωματική και ψυχική υγεία, ο Αθλητισμός  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Αθλητισμός είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση, ενισχύει τη δυναμικότητα της κοινωνίας, συμβάλλει στην ουμανιστική ολοκλήρωση των νέων ανθρώπων, προωθεί τις πολιτιστικές ανταλλαγές και δημιουργεί πολλές θέσεις απασχόλησης.    
Το γεγονός ότι η μεγαλύτερη δημοσιότητα που δόθηκε ποτέ στην ιστορία της κοινοτικής δικαιοδοσίας  αφορούσε  μια αθλητική υπόθεση (τη γνωστή σε όλους "απόφαση Bosman") δεν είναι τυχαίο:
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αθλητισμός αποτελεί έναν χώρο με πολλές και διαφορετικές ανθρώπινες δραστηριότητες. Είτε πρόκειται για επαγγελματίες είτε για ερασιτέχνες, περιστασιακά ή τακτικά, πολλά εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε επαγγελματικές δραστηριότητες.
Με δεδομένη την άμεση εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη συντήρηση και ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών, οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες ενός Δήμου αφορούν τόσον στον τομέα της κάλυψης ατομικών αναγκών άθλησης του πολίτη όσον και τον μαζικό Αθλητισμό. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει ο Σχολικός αθλητισμός και η συνεργασία με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και φορείς.


                   4 Περισσότερα 


*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου